top of page
cooltech-visual.jpg

RESHAPE
YOUR BODY

NIET-INVASIEVE BEHANDELING
VAN GELOKALISEERD VET
DOOR MIDDEL VAN KOELING

cooltech-nieuw-logo.jpg

De Cooltech-procedure is een revolutionaire techniek gebaseerd op een vaststelling die reeds meer dan 100 jaar geleden gedaan werd. Adipocyten zijn gevoeliger voor koude dan de andere cellen van ons organisme. Op het einde van de 19de eeuw stelde men vast dat vrouwen die tijdens de wintermaanden paard reden - niet volgens de 'amazone'-stijl maar zoals de mannen, dus schrijlings - indeukingen vertoonden op de dijen door plaatselijk verdwijnen van vetcellen. Om dit fenomeen te vermijden, raadde men aan om aangepaste kledij te dragen, de gekende paardrijbroek. Wetenschappelijk onderzoek heeft het nu mogelijk gemaakt om deze observatie om te zetten in een technologie die het mogelijk maakt plaatselijke vetophopingen, die zelfs bij mensen met een evenwichtig voedingspatroon die regelmatig fysieke inspanningen leveren, ontstaan tijdens het ouder worden, te verminderen of verwijderen.

cocoon-logo.png

>>> DE VOORDELEN VAN EEN COOLTECH-BEHANDELING:

- EFFICIENT zichtbare resultaten, reeds na 1 sessie

- ZONDER RISICO geen downtime, geen medicatie of nazorg nodig

- NIET PIJNLIJK zonder chirurgie, zonder injecties

cooltech3-bewerkt.jpg
cooltech1-bewerkt.jpg
cooltech2-bewerkt.jpg
cooltech4.jpg
cooltech-voor-en-na.jpg

voor

na

CoolTech-apparaat.png
Wie komt in aanmerking?

Vrouwen die ondanks een evenwichtige voeding en voldoende fysieke activiteiten vervelende lokale vetophopingen hebben, meestal ter hoogte van de buik, de rug of op de binnenzijde van de armen en/of dijen.

 
Hoe verloopt de behandeling?

Een applicator wordt op de te behandelen zone geplaatst en zuigt de vetplooi tussen 2 platen die de onderhuidse vetlaag zullen afkoelen. Na voldoende lange blootstelling aan een gecontroleerde temperatuur begint een natuurlijk proces waarbij de vetcellen afsterven (apoptose). Deze dode cellen worden nadien door het immuunsysteem afgevoerd via het lymfesysteem.

 
Hoe lang duurt een behandeling?

Aangeraden wordt om de applicatie gedurende 70 minuten te laten inwerken, dit om een voldoende koeling van de onderhuidse vetweefsels te bekomen

 
Is een behandeling pijnlijk?

De krachtige aanzuiging van vetweefsel veroorzaakt gedurende enkele minuten een gevoel dat wat oncomfortabel kan zijn, maar door de koeling ontstaat vrij snel een lichte anesthesie. De rest van de behandeling veroorzaakt geen pijn. De patiënt kan lezen, muziek beluisteren, op de computer werken of zelfs slapen gedurende de behandeling.

Moet men rekening houden met een 'down time' na de behandeling? 

Neen, de patiënt kan zijn gewone bezigheden onmiddellijk na de behandeling gewoon verder zetten. Er wordt enkel aangeraden om zware fysieke inspanningen die de buikgordel belasten gedurende 48 u te vermijden. Dit natuurlijk  indien de buik lokaal behandeld werd.

 
Welke resultaten kan men verwachten?

De Cooltech-procedure kan de onderhuidse vetlaag met 20% tot 40% verminderen, dit komt overeen met 1 à 2 cm per behandeling.

 

Naargelang de dikte van de onderhuidse vetlaag bij het begin van de behandelingen en afhankelijk van het gewenste resultaat zijn 1 tot 3 behandelingen nodig.

 

De resultaten worden zichtbaar 3 tot 4 weken na de behandeling. Indien het behandelingsplan meerdere sessies voorziet kan een 2de behandeling ingepland worden vanaf 4 weken na de vorige sessie. Een bijkomende vermindering van 20% van de onderhuidse vetlaag is dan mogelijk wat een totale vermindering  van 20% tot 60% oplevert!

 
Zijn de resultaten blijvend?

Tijdens de Cooltech-procedure sterven de behandelde vetcellen af en worden definitief verwijderd. Als de patiënt haar gewicht behoudt en oefeningen blijft doen, zullen de resultaten op lange termijn stabiel blijven.

VISUAL header.jpg

BEWEGEN

HERBRONNEN

AFSLANKEN

STRALEN

bodydynamic.png

FIT- EN GEZONDHEIDSCENTRUM

KINESITHERAPIE

Since
2005

INDIVIDUELE

BEGELEIDING

EXCLUSIEF

VOOR DAMES

bottom of page